AcasăCanadaAlegeri anticipate în Canada, a anunțat Justin Trudeau

Alegeri anticipate în Canada, a anunțat Justin Trudeau

-

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat, duminică, alegeri anticipate în Canada în 20 septembrie, la mai puţin de doi ani de la ultimul scrutin federal, relatează AFP.

“Guvernatorul general a accepttat solicitarea mea de dizolvare a parlamentului. Astfel, canadienii vor merge la urne la 20 septembrie”, a declarat Trudeau, conform News.ro. El a spus că este “extrem de important ca locuitorii Canadei să poată alege cum se iese din această pandemie şi cum vom reconstrui cel mai bine”.

“Vă cer să susţineţi un guvern progresist şi ambiţios, care îşi propune să avem un sistem sanitar puternic, locuinţe accesibile ca preţ şi un mediu protejat”, a adăugat Trudeau.

Consilierii lui Trudeau au anunțat de luni de zile că liberalii aflaţi la guvernare vor face presiuni pentru organizarea unui vot înainte de sfârşitul anului 2021, cu doi ani înainte de termen. Trudeau are doar un guvern minoritar şi se bazează pe alte partide pentru a-şi promova legislaţia. În ultimele luni, premierul s-a plâns de ceea ce el numeşte obstrucţia exercitată de opoziţie.

mai mult la  /www.hotnews.ro/stiri-international-24979821-alegeri-anticipate-canada-anuntat-justin-trudeau.htm

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

”Prietenia cu Moscova înseamnă ocupaţie sovietică”. Diana Șoșoacă, criticată vehement pentru...

0
Prezenţa senatoarei Diana Şoşoaca la recepţiile organizate de ambasada Rusiei este un ”gest abominabil”, spune analistul politic Stelian Tănase, în emisiunea Insider politic. El a...

Descoperă mai multe la Toronto | Canada ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura