AcasăCanadaCine se află în spatele protestelor camionagiilor din Canada. „Convoiul Libertăţii” ocupă...

Cine se află în spatele protestelor camionagiilor din Canada. „Convoiul Libertăţii” ocupă capitala Ottawa de zece zile

„Convoiul Libertăţii”, protestul camionagiilor canadieni transfrontalieri împotriva vaccinării obligatorii, a degenerat într-o ocupaţie a capitalei Ottawa de mai bine de 10 zile, un blocaj cu zeci de camioane al oraşului care a determinat autorităţile, luni, să declare stare de urgenţă.

-

Pornit în 23 ianuarie spre capitală, convoiul camionagiilor a devenit un protest-manifest în care şi-au dat mâna, într-o coordonare fără precedent, organizaţii şi activişti antivaccin şi anti-guvern. Protestul a fost ulterior confiscat de grupuri conspiraţioniste similare din jurul lumii.
„Convoiul Libertăţii” este opera lui James Bauder, un teoretician declarat al conspiraţiilor care a aderat la mişcarea americană QAnon şi a descris epidemia de COVID drept „cea mai mare înşelătorie politică din istorie”, relatează The Guardian. Gruparea sa, „Canada Unity”, susţine că vaccinarea obligatorie şi paşapoartele sanitare ar fi interzise de Constituţia Canadei, dar şi de alte convenţii internaţionale.
Canada a impus vaccinarea obligatorie pentru şoferii de camion transfrontalieri la 15 ianuarie, după un anunţ în acest sens anul trecut.
Până la aceste proteste, o seamă de organizaţii s-au opus măsurilor sanitare stricte din Canada, însă în mare parte pe cont propriu. „Action4Canada” a deschis o acţiune în instanţă contra obligativităţii vaccinării şi măştilor, acuzând o „proclamare falsă a unei pandemii de COVID” parţial izvorâtă de la Bill Gates. Scopul ar fi o „Nouă Ordine Economică” care ar fi instaurată prin injectarea de microcipuri controlate prin comunicaţii 5G.

adevarul.ro/international/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

”Prietenia cu Moscova înseamnă ocupaţie sovietică”. Diana Șoșoacă, criticată vehement pentru...

0
Prezenţa senatoarei Diana Şoşoaca la recepţiile organizate de ambasada Rusiei este un ”gest abominabil”, spune analistul politic Stelian Tănase, în emisiunea Insider politic. El a...

Descoperă mai multe la Toronto | Canada ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura